Wie ben ik?

Mijn naam is Rachèl Woltering, geboren in een ondernemersgezin en opgegroeid met een jongere broer. Net als zoveel andere mensen…heb ik in dit leven inmiddels een aardige ‘rugzak’ verzameld.

Als dochter van een transportondernemer ben ik opgevoed met verantwoordelijkheid nemen, hard  werken, een no-nonsense mentaliteit, daadkracht en de drive altijd het maximale uit jezelf halen. Een achtergrond die mij heel veel heeft gebracht en mede bepalend is geweest voor een groot aantal keuzes in mijn leven. Na mijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen kwam ik door omstandigheden eerder dan zelf gepland in het familiebedrijf te werken. Een aantal jaren later is, op mijn initiatief, het bedrijf verkocht. Het is een zware beslissing geweest om als derde generatie het bedrijf niet voort te zetten. Je verkoopt tenslotte niet alleen een stuk familie historie en trots, maar je beslist tevens voor de medewerkers dat zij ongevraagd een andere werkgever krijgen. Ik ben na de overname in de transport en logistieke sector werkzaam gebleven, de laatste jaren als adjunct-directeur operationele zaken bij een logistiek dienstverlener. Tot…ik zelfstandig coach & trainer werd.

Back packen - Rachel Woltering Coaching en TrainingEen aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn privé leven en de bijbehorende dosis zelfreflectie hebben ertoe geleid dat ik de laatste jaren steeds meer tijd en energie steek in die dingen doen die ik erg graag doe. In plaats van vooral druk zijn met hard werken en ‘veel geld verdienen voor later’. Ik ben écht gaan beseffen dat het belangrijk is te genieten van het leven en de mensen om je heen. En ook dat je gaat staan voor de dingen die jij belangrijk vindt en waar jij op uit bent in dit leven. Dat je zelf de prioriteiten stelt en zorg draagt dat voor jou echt belangrijke dingen niet ten koste gaan van minder belangrijke zaken. Balans in leven, relaties en de passie voor je werk.

In mijn werk focus ik mij op hetgeen waar ik van hou en heerlijk vind om te doen. Mensen in aanraking brengen met hun eigen potentieel, kracht en leiderschapskwaliteiten, zodat ze richting kunnen geven aan datgene waar zij op uit zijn. Ik ben gecertificeerd Personal Life Coach en gecertificeerd Team Coach. Mijn coachopleiding volgde ik aan de Life Coach Academy van Nieuwe Dimensies. Persoonlijke groei is een wezenlijk onderdeel van de opleiding, je kunt iemand immers niet voorbij je eigen ontwikkelingsniveau coachen. Bij Nieuwe Dimensies volgde ik ook de Trainers Academy en ben tevens gecertificeerd Trainer. Daarnaast ben ik gecertificeerd TTI SI Gedrag (DISC) en Drijfveren (12 Driving Forces) consultant, gecertificeerd MBTI® Stap I Consultant en Facet5 Personality Profile Consultant. Mijn aanpak is betrokken, open, eerlijk, kritisch, soms confronterend en vooral motiverend en inspirerend. Ik ga hierbij uit van zelfverantwoordelijkheid en het zelflerend vermogen van de ander.

Spinning - Rachel Woltering Coaching en TrainingIk werk in diverse branches, voornamelijk in de profit sector (onder andere in de transport & logistieke sector, food, financiële dienstverlening, vastgoed, bouw- en infrasector). Ik geef trainingen op het gebied van leiderschap, communicatie, management- en organisatieontwikkeling. Daarnaast begeleid ik (management)teams bij organisatievraagstukken en coach ik leidinggevenden en medewerkers individueel op hun gedragsstijl, persoonlijke effectiviteit en leiderschapspotentieel. Tot slot verzorg ik op freelance basis modules van diverse logistieke opleidingen (MBO, MBO+, HBO en HBO+ niveau), alsmede modules van de Ondernemersopleiding Beroepsgoederenvervoer. Vanuit mijn leidinggevende achtergrond heb ik veel ervaring in het werken met medewerkers op uitvoerend/operationeel en middenkader niveau.

Nog enkele privé feitjes

Ik moet bekennen dat ik een behoorlijke sportfanaat ben. Spinning, Zumba (zowel in als voor de groep als freelance gecertificeerd Spinning, Zumba®, Aqua Zumba®instructeur en Fitness Docent bij o.a. Indoor Sport Vorden), wielrennen, hardlopen, fitness, golf, hiking, skiën en vooral ook de gezelligheid van het après skiën.

Ik daag mezelf graag fysiek uit, zeker als het sportieve doel gekoppeld is aan een goed doel. Daarnaast hou ik erg van ‘toeren’ in mijn cabrio, (leren) drummen, muziek, dansen, gezelligheid, tijd doorbrengen met familie/vrienden en het maken van verre (en lange) reizen in combinatie met het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland…er is ten slotte nog zoveel te zien en te doen in de wereld.