Training

Training is het regelmatig en weloverwogen systematisch toedienen van prikkels die leiden tot een verandering, teneinde de prestatie te verhogen. Dit is slechts één van de vele definities.

Het begrip training is vooral bekend vanuit de sport. Het doel van spiertraining is de spier(en) een prikkel te geven die leidt tot fysiologische verandering als groei van spiervezels, verhoogde doorbloeding van de spier, toename in kracht en toename in sterkte van bindweefsel, pezen en banden. Het doel van cardiovasculaire training is het hartlongsysteem een prikkel te geven die leidt tot fysiologische verandering zoals verlaging van de rusthartslag, verlaging van de hartslag bij inspanning en bloeddrukdaling.

Trainingen in organisaties en instellingen zijn vooral gericht op het stimuleren van verandering van gedrag, vaardigheden en overtuigingen van individuen en teams. Door het geven van prikkels, in de vorm van nieuwe ervaringen op laten doen en het aanbieden van kaders, wordt een andere kijk op eigen gedrag, handelen en overtuigingen verkregen en inzicht in de consequenties. Het initiatief tot werkelijke verandering ligt altijd bij de ander. Het is veelal een kwestie van (andere) keuzes maken. De definitie van waanzin: ‘hetzelfde blijven doen en andere resulaten verwachten’ (Einstein). Als je andere resultaten wilt, zul je anderen omstandigheden moeten creëren.

Rachèl Woltering Coaching & Training biedt trainingen op het gebied van leiderschap, communicatie, coaching, managementvaardigheden- en organisatieontwikkeling. De trainingen stimuleren je het beste in jezelf naar boven te halen, persoonlijke groei staat centraal. De achterliggende gedachte is dat ontwikkeling van een team of een organisatie begint bij de groei van het individu.

Alle trainingen worden op maat gemaakt om optimale aansluiting bij de doelgroep/branche te realiseren en zo het beste resultaat te behalen.

Bel of mail gerust voor aanvullende informatie of om een afspraak te maken!

Nothing great is easy: if you are ready to rise to the challenge, set your goals and start training!